Peynirli börek, hem pratik hem de lezzetli bir kahvaltılık seçeneği sunuyor. İster hafta sonu kahvaltılarında isterse günlük atıştırmalık olarak, bu tarif her zaman kazanan!

Lor ve kaşar peynirinin lezzetli buluşmasıyla hazırlanan bu peynirli börek tarifi, herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım peynirli börek yapımı!

Kahvaltı sofralarınıza yeni bir lezzet katmak istiyorsanız, bu peynirli börek tarifi tam aradığınız şey. Hem kolay hem de son derece lezzetli bu tarifi denemeye hazır olun!

Peynirli Börek Tarifi

Malzemeler

5 adet yufka

Sosu için

2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1çaybardağı sıvı yağ

İçi için

100 gram lor peynir
100 gram kaşar peynir
1 tutam maydanoz

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Üzerine

1 şişe maden suyu

Peynirli Börek Tarifi

Sos malzemelerini uygun bir kabın içerisine alıp güzelce çırpın.
Böreğin üzerine eklemek için sostan bir çay bardağı ayırın.
Ardından yağladığınız tepsiye 1 adet yufkayı yerleştirin ve her bir yufkayı parçalara bölüp tepsiye yerleştirin.
Her katta bir sos ve iç malzeme ekleyin.
Böreği hazırladıktan sonra yanlardaki yufkaları kapatın ve böreği ters çevirip dilimleyin.
Daha sonra üzerine ayırdığınız sosu her yerine gelevek şekilde dökün.
Son olarak bir şişe maden suyunuda döküp önceden ısıtılmış 180°alt üst ayarda kızarana kadar pişirin.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.

Bu peynirli börek tarifi ile kahvaltılarınıza lezzet katın. Hem kolay hem de doyurucu olan bu tarif, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun!