Yemek

Kokusunu alan komşularınız kapınıza gelecek! Damaklarda iz bırakacak Karbonatlı Poğaça tarifi

Kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi tatlandıracak bir lezzet arıyorsanız, karbonatlı poğaça tam size göre! Bu tarif, karbonatın hamur işlerindeki mucizevi etkisiyle puf puf kabaran poğaçalar vaad ediyor. Hem kolay hem de oldukça lezzetli olan bu poğaçaları yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgiler haberimizde.

Abone Ol

Kahvaltı sofralarınızın ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak nefis bir poğaça tarifi arıyorsanız, bu karbonatlı poğaça tarifini mutlaka denemelisiniz. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz, yumuşacık dokusu ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak karbonatlı poğaçanın tarifi...

Karbonatlı Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

125 gram tereyağı
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1,5 çay kaşığı karbonat (ya da 2 paket kabartma tozu)
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
İsteğe göre iç harcı (peynir, zeytin, patates veya kıyma)

Karbonatlı Poğaça Tarifi – Nasıl Yapılır?

Yumurtalardan birinin sarısını beyazından ayırarak üzeri için bir kenara alın.

Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtaları geniş bir kaba alarak karıştırın. Karbonat ve tuzu da ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Hamur toparlanana kadar yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında hazırdır.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda hafifçe bastırarak düzleştirin. İçine dilediğiniz iç harcı ekleyin, hamuru kapatın ve yuvarlayarak şekil verin.

Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. İsteğe göre susam, çörekotu ya da haşhaş serpiştirin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi fırına verin ve poğaçaların üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Fırından çıkan poğaçaların üzerine temiz bir bez örtün ve kısa bir süre dinlendirin. Yumuşacık karbonatlı poğaçalarınız servise hazır! Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

Hamurun Kıvamı: Unu kontrollü ekleyerek hamurun ele yapışmayan ancak yumuşak bir kıvam almasını sağlayın.
Fırının Isısı: Önceden ısıtılmış fırında poğaçalar daha güzel kabarır ve altın renginde pişer.
İç Malzemesi Tercihi: İç harcı isteğinize göre değiştirerek damak zevkinize uygun lezzetler elde edebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }