Misafirlerinizi şaşırtacak ve sohbetlerinizi tatlandıracak enfes bir tarif: Çatlak kurabiye. İşte adım adım yapılışı...
Kakaonun en lezzetli hali: Çatlak kurabiye. Bu basit ve etkileyici tarifle mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.
Çatlak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kurabiyeleri kaplamak için ise:
1 su bardağı pudra şekeri
Tarifi:
Orta boy bir kaba yumurtaları ve şekeri alın, mikser veya çırpma teli ile iyice çırpın.
Şekerler eriyip karışımın rengi kırık beyaz hale geldiğinde sıvı yağı ekleyerek biraz daha çırpın.
Üzerine kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyin.
Son olarak unu eleyin ve bir spatula yardımıyla malzemeler birleşene kadar karıştırın. Hamurun kıvamı kurabiye hamurundan biraz daha cıvık olacak ve daha çok brownie hamuruna benzeyecektir.
Hazırladığınız hamuru streç filme sararak en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen kurabiye hamurunu çıkarın ve ceviz büyüklüğünde toplar koparıp minik toplar halinde şekil verin.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pudra şekeri ile kaplayın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 8-10 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
Kakaolu çatlak kurabiyeleriniz hazır. Afiyet olsun!