Yemek

Komşularınızdan tam not alacaksınız: Bayatlamayan Ağızda dağılan kıtır kıtır Kurabiye tarifi

Cevizli fındıklı kuru üzümlü kurabiye tarifi ile bayatlamayan, kıtır kıtır ve nefis bir kurabiye yapabilirsiniz. Bu tarif ile çay saatlerinizde komşularınıza lezzet şöleni yaşatabilirsiniz.

Abone Ol

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kurabiyeleri bayatlamadan nasıl yapabileceğinizi biliyor musunuz? Cevizli fındıklı kuru üzümlü kurabiye tarifi ile hem kolay hem de lezzetli bir kurabiye yapmanın püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

Bayatlamayan bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Cevizli fındıklı kuru üzümlü kurabiye tarifi ile çay saatlerinize renk katabilir, misafirlerinize lezzetli bir ikramda bulunabilirsiniz.

Çay saatlerinize eşlik edecek kıtır kıtır bayatlamayan bir kurabiye ile komşularınızdan tam not alacaksınız. Üstelik bu kurabiye cevizli, fındıklı ve kuru üzümlü ve üstelik bayatlamıyor!

Çayı kurabiye olmadan içmem diyenler bu bayatlamayan ceviz, fındık ve kuru üzümle tatlandırılmış kurabiye tam da size göre. Çay saatlerinizi tatlandıracak bu kurabiye size eşlik eden dostlarınızdan tam puan alacak. Öyle ise cevizli, fındıklı kurabiye nasıl yapılır? bayatlamayan kurabiye yapmanın püf noktaları

Cevizli Fındıklı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

200 gram tereyağı
50 gr pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 kaşık sirke
400 gr un
Kabartma tozu
½ su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık
Bir çay bardağı kuru üzüm
Yumurta akı
Ceviz ve fındık kırığı

Cevizli Fındıklı Kurabiyenin Tarifi

Hamur yoğuracağınız kaba tereyağı, pudraşekeri, sıvıyağ, yumurta sarısını ve sirkeyi koyup güzelce karıştırın
Daha sonra kabartma tozunu ilave edin ve unu azar azar karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Kulak memesi kıvamındaki hamurun üzerine kuru üzüm, ceviz ve fındık kırıklarını dökün ve hamurunuz ile iyice karışmasını sağlayınız.
Bu işlemin ardından hamuru tezgâh üzerine alın yaklaşık 1 cm kalınlığında açın   
Açmış olduğunuz hamurun üzerine yumurta akını bir fırça yardımıyla sürün geri kalan fındık ve ceviz kırıklarını üzerine serpin.
Sonra bir rulet yardımıyla yoksa bıçakta olabilir istediğiniz biçimde şekil vererek dilimleyin
Dilimlediğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıra ile birbirlerine yapışmayacak biçimde dizin
Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına kurabiye tepsinizi sürün 15 dakika kadar pişirin
Kurabiyelerinizi soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun 

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }