Yemek

Lahana Turşusu nasıl yapılır? Kışın hastalanmamak için bu tarifi mutlaka deneyin!

Kışın hastalanmamak için bol bol tüketilmesi gereken lahana turşusunu evde yapmak ister misiniz? O halde bu tarifi mutlaka deneyin! İster çayla ister yemekle servis edebileceğiniz lahana turşusunun lezzetine doyamayacaksınız.

Abone Ol

Lahana turşusu, hem sağlık hem de lezzet açısından kış aylarının vazgeçilmezidir. Peki, lahana turşusu nasıl yapılır? İşte evde kolayca yapabileceğiniz enfes tarif ve püf noktaları.

LAHANA TURŞUSUNUN PÜF NOKTALARI

Turşunun suyuna acı biber lezzetinin geçmesini istemeyenler kullanmayabilirler. Arzuya göre turşuya dereotu ekleyebilirsiniz.
Turşuyu oda ısısında ve güneş görmeyen bir yerde en az 10 gün kadar muhafaza ettikten sonra servis edin.
Kısa sürede hazır olmasını istiyorsanız doğradığınız lahanayı kaynar suda 4-5 dakika kadar haşladıktan sonra turşuyu kurabilirsiniz.

LAHANA TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram beyaz lahana
1 tane küçük boy havuç
5 diş orta boy sarımsak 
2 adet acı veya tatlı biber
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı sirke 
1 su bardağı arıtılmış su 
2,5 çorba kaşığı iri kaya tuzu
4-5 adet nohut

YAPILIŞI

Beyaz lahanayı yapraklarından  güzelce ayırın. Daha sonra bol suda iyice yıkayarak hazır hale getirin.

Kök kısmını bir kenara ayırdığınız lahanayı gelişi güzel bir şekilde 4 veya 5 parçaya bölün.

Doğradığınız parçaları da sudan geçirdikten sonra havuçların da kabuklarını soyun ve doğrayın.

Kavanozların içerisini kaynar su ile yıkadıktan sonra ilk olarak nohutları koyun. 

Bir kabın içerisinde lahanayı, kaya tuzunu, sirkeyi ve sarımsakları 4-5 dakika kadar ovalayın.

Kabın içerisindeki lahanaları da kavanoza ilave ettikten sonra kabınızda kalan sirkeli karışımı içme suyuyla çoğalttığınız karışımı kavanoza ekleyin.

Ağzına kadar dolu olan kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Güneş görmeyen bir yerde en az 10 gün muhafaza ettikten sonra sofralarınıza getirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }