Cevizli Un Helvası, her zaman sevilen bir tatlıdır ve bu tarifle, mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. İşte adımlar!
Ev yapımı Cevizli Un Helvası ile sofranızı tatlandırın. Bu basit ve lezzetli tarif, tüm aile bireylerini mutlu edecek.
Klasik Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti Cevizli Un Helvası'nı evde yapmanın sırlarını öğrenmeye hazır mısınız? İşte tarif!
Cevizli Un Helvası Tarifi
Malzemeler
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla kırılmış ceviz
Şerbeti İçin;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su ya da süt
Cevizli Un Helvası Tarifi
Un helvasının yapımı için, bir kasede sıcak su ya da sütü ve toz şekeri karıştıralım. Şekerin erimesi yeterli olacaktır.
Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
Yağ eridikten sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştıralım ve 15 dakika kadar kavuralım. (un kahverengi olana kadar).
Un yeterince kavrulduktan sonra cevizleri ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
Un kavrulduktan sonra şerbeti yavaş yavaş ilave edelim ve şerbetini çekene kadar sürekli karıştıralım. (top top olmasın diye).
Hazır hale gelen helvamızı ocaktan aldıktan sonra çorba kaşığıyla şekil verelim.
Un helvası tarifimiz servise hazır.
Bu kolay ve lezzetli Cevizli Un Helvası tarifiyle, geleneksel Türk tatlılarının en sevilenlerinden birini sofranıza getirebilirsiniz. Hem pratik hem de ağız sulandıran bu tarif, herkesin favorisi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!