Yemek

Lezzet ustalarına özel: Zeytinli Açma rehberi

Uzun ve bol sohbetli hafta sonu kahvaltılarınıza eşlik edecek lezzetli ve pratik bir tarif arıyorsanız, zeytinli açma tam size göre! Hem kolay yapılışı hem de muhteşem lezzeti ile evde hamur işi yapmayı sevenlerin favorisi olacak. Zeytin ezmesi ve tereyağının muhteşem uyumu ile hazırlanan bu açmalar, kahvaltı sofralarınıza Akdeniz esintisi getirecek.

Abone Ol

MALZEMELER

1 adet yumurtanın sarısı
Hamuru:
1 bardak süt
1 bardak su
2 kaşık yağ
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
6 bardak su

İçi için:

1 kavanoz zeytin ezmesi
100 gram tereyağı

TARİF

Tüm sıvı malzemeleri karıştırın ve mayayı aktif edin.
Unu ekleyip yoğurun.
1 saat kadar mayalanan hamuru 9 parçaya ayırın.
Parçalara birer çay kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ekleyin.
Yağı elinizle sürerken hamuru yayarak açın.
Eşit bir biçimde üzerine ezme sürüp rulo yapın.
Uzunlamasına önüne aldığınız hamuru ortadan ikiye ayırın ve uzunlamasına kesin.
2 ayrı parçayı örün.
Halka şeklinde birleştirin.
Her parçaya bunu yapın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurları dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Sıcak fırında 180 derece yarım saat pişirin.

Zeytinli açma, kahvaltı sofralarınıza hem lezzet hem de şıklık katacak bir seçenektir. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz açmalar, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Özellikle hafta sonu kahvaltılarında aileniz ve sevdiklerinizle birlikte bu lezzeti deneyimleyebilir, ev yapımı hamur işlerinin farkını ortaya koyabilirsiniz. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu lezzetli tarife başlayın, afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }