Yemek

Lezzetin Şifalı Hali: Kışın vazgeçilmezi ev yapımı Kabak Tatlısı tarifi

Kabak tatlısı, hem lezzetli hem de şifalı özellikleriyle bilinir ve en önemli püf noktası, kabakların tam kıvamında pişirilmesidir. İşte bu lezzetli tatlıyı evde nasıl yapabileceğinize dair tüm detaylar.

Abone Ol

Sağlıkla dolu, tatlı bir mola vermeye ne dersiniz? Ev yapımı kabak tatlısı, sofralarınıza hem tatlılık hem de sağlık katacak. İşte kolay ve lezzetli tarifi.

Kış aylarının vazgeçilmez tatlısı kabak tatlısı, sadece iki temel malzeme ile hazırlanan, herkesin beğenisini kazanan bir lezzettir. İşte bu harika tatlıyı yapmanın yolları.

KABAK TATLISI MALZEMELER

Faydaları saymakla bitmeyen kabak tatlısının yapılışı çok kolay ve pratiktir. Sadece iki malzeme ile hazırlanan, üzeri tahin ve cevizle süsleyerek servis edilen tam kıvamında kabak tatlısının tarifini mutlaka denemelisiniz.

Kabak tatlısı için:

2 kilogram soyulmuş, dilimlenmiş bal kabağı

3 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 çay bardağı ceviz içi

Yarım çay bardağı tahin

KABAK TATLISI NASIL YAPILIR?

Bal kabağınızı satın alırken soyulmamış olarak aldıysanız güzelce yıkayın. Kabağın içindeki çekirdekleri bir bıçak yardımıyla çıkartın.

Bal kabağının kabuklarını ve yeşil kısımlarını soyun.

Güzelce temizlediğiniz kabakları dilimlere ayırın. İstediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz. Büyük dilimler halinde keserseniz pişirme süreniz uzayacaktır.

Hazırladığınız kabakları geniş bir tencereye alın. Kabakların üzerine şekeri gezdirin.

Tencerenin kapağını kapatın. En az 3 saat bekletin.

Kabaklarınızın şekerle tam karışmasını istiyorsanız 1 gece bekletmeniz daha iyi olacaktır.

Bekletme süresinin sonunda kabaklarınız suyunu salacaktır. Kabakların bulunduğu tencerenizi ocağa koyun.

Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 30-50 dakika kabaklar yumuşayana kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Kabakların pişip pişmediğini anlamak için küçük bir çatalı batırıp kontrol edebilirsiniz.

Pişen kabaklarınızı servis tabağına alın.

Soğuduktan sonra zevkinize göre ceviz ve tahin ekleyerek servis edebilirsiniz.

Kabak tatlısı, hem lezzetli hem de sağlığa faydalı bir seçenek sunarak tatlı severlerin favorisi olmaya devam ediyor. Bu tarifi kullanarak, kabak tatlısını mükemmel bir şekilde yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Unutmayın, kabak tatlısının en önemli püf noktası kabakların doğru kıvamda pişirilmesidir. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }