Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek vermek amacıyla Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Yavaş, yaptığı açıklamada, “Silivri’de gereksiz yere tutuklu kalanları ziyaret edeceğiz. İnşallah iktidar olduktan sonra Silivri’yi kapatalım” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş: 'Türkiye’yi Açık Hava Cezaevine Çevirmek İstiyorlar'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında yaptığı açıklamalar ve bilirkişi Satılmış B. ile ilgili sözleri nedeniyle ifade veren İmamoğlu’na destek için Çağlayan’a gelen Mansur Yavaş, kalabalığa seslendi.

Yavaş, “Sayın Başkan, öncelikle size ve İstanbul’a geçmiş olsun diyorum. Ancak demokrasimize ve hukuka geçmiş olsun demiyorum. Çünkü bunlar geçmemeli. Türkiye’yi adeta açık hava cezaevine çevirmek istiyorlar” dedi.

'Hiçbirimiz Soru Sormaktan Korkmuyoruz'

Mansur Yavaş, hukukun son çare olarak kullanılmasının yanlış olduğunu belirterek şunları ekledi:

“Bir tweet atıyorsunuz, Silivri soğuktur diye espri yapılıyor. Ancak bu bir espri değildir. Bu, demokrasi ve hukuk adına utanç vericidir. Ülkemizin gerçek demokrasiye kavuşması için hep birlikte çalışacağız. Bundan sonra kim olursa olsun haksız yere tutuklanmayacak. Hiçbirimiz yargılanmaktan ve soru sormaktan korkmuyoruz.”

ATV Esra Erol canlı yayın izle! 26 Şubat 2025 Çarşamba Esra Erol'da yeni bölüm canlı izle ATV Esra Erol canlı yayın izle! 26 Şubat 2025 Çarşamba Esra Erol'da yeni bölüm canlı izle

İmamoğlu ise konuşmasında şunları dile getirdi:

“Tamamen usule, hukuka, kanuna aykırı bir durum var. Bilirkişi raporunda sahtecilik yapılıyor. Bu millete zarar vermeye çalışanları ifşa etmeye devam edeceğim.”

Gündemde Büyük Yankı Uyandırdı

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, siyasi arenada tartışmalara neden oldu. Yavaş’ın “Silivri’yi kapatacağız” sözleri, demokratik reformlara vurgu yapan bir mesaj olarak değerlendirildi.