Kır pidesi severler bu tarifi kaçırmasın! Pastaneden almaya son, evde kır pidesi yapmanın sırrını sizinle paylaşıyoruz. Kıymalı patatesli kır pidesi nasıl yapılır? İşte cevabı!

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Bu kır pidesi tarifi ile pastaneleri unutacaksınız! Evde kır pidesi yapmanın en lezzetli ve pratik yolu burada. Kıymalı patatesli kır pidesi için gerekenler ve yapılışı şöyle…

Kır pidesi en sevilen pastane, börekçi lezzetleri arasında bulunuyor. Oldukça yağlı olmasına rağmen sabahları sıklıkla tüketilen kır pideleri sıcak çayla muhteşem bir uyum sağlıyor. Pastaneden alınanların lezzetinde evde kır pidesi nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu kır pidesi tarifini mutlaka denemelisiniz.

Kır pidesi en sık kıymalı ve patatesli çeşidiyle yenilse de çok farklı çeşitleri yapılabiliyor. Dışarıdan alınan kır pidelerinin içini istediğiniz gibi değiştirme imkanınız olmuyor. Evde yapacağınız kır pidenin içerisini istediğiniz malzeme ile hazırlayabilirsiniz. Bu nefis pide tarifi hem sizin hem de sevdiklerinizin favorisi olacak.

MALZEMELER

Hamuru için:

1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
İç harcı için:
250 gram dana kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy yeşil biber
1 tutam tuz (dilediğiniz kadar)
1 tutam baharat karışımı (dilediğinizden, dilediğiniz kadar)

TARİF

Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve elimizle güzelce karıştıralım.
Ardından az az unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Üzerini kapatalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım. Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
Kıymayı yoğurma kabına alalım. Soğanı, biberi robottan geçirelim ve kıymaya ekleyelim tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyelim.
Ben kırmızı toz biber, kekik ve tuz kullandım. Güzelce harmanlayıp yoğuralım. Kenarda hamuru beklesin.
Hamur mayalandığında uygun bir zemine alalım ve 4 eşit beze elde edelim.
Sonrasında oklava ile tek tek açarak kıyma harcından ekleyip yanlardan kapatalım. Şekillendirme aşamasını sola kaydırarak izleyebilirsiniz.
Tümünü bu şekilde şekillendirip fırın tepsisine yan yana alalım.
Üzerine; 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı hazırlayıp üzerlerine bir fırça ile sürelim.
Son olarak 175 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Dilerseniz fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağı sürebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!