MasterChef All Star programında gündeme oturan sıkıcık çorbasının tarifi, malzemeleri ve püf noktaları haberimizde.

Ege mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan sıkıcık çorbasını MasterChef yarışmacıları nasıl yaptı? İşte tarifi ve yapım aşamaları...

Sıkıcık çorbası tarifi MasterChef All Star programında yapılmasının ardından merak edildi. Ekranların sevilen yarışması MasterChef'in 17 Ekim Salı akşamı yayınlanan yeni bölümünde şefler yarışmacılardan Ege mutfağından 7 tane tarif yapmalarını istedi. Bu tariflerden biri olan sıkıcık çorbası izleyicilerin dikkatini çekti. Peki, sıkıcık çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktalarıyla sıkıcık çorbası yapımı

Sıkıcık çorbası Kütahya'nın meşhur lezzetleri arasında yer almaktadır. MasterChef'te yapılmasının ardından gündemde yer alan sıkıcık çorbasının detaylı tarifi araştırılmaya başlandı. Hem görüntüsüyle hem de tadıyla çok sevilen ve ana yemek kadar doyurucu olan sıkıcık çorbası yapımı ve malzeme listesi haberimizde.

SIKICIK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

Köftesi için;
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı tarhana
Yarım çay bardağı un
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1’er çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber ve karabiber

Çorbası için;

4 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
Üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış toz biber
İsteğe bağlı pul biber ve nane

TARİF

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

İnce bulguru, 1 su bardağı sıcak suyla ıslatıp üzerini kaparak 15 dk şişmesi için bekleyin.
Köftelik malzemelerin tamamını bulgura ekleyip 10 dk kadar hamur kıvamına gelene dek yoğurun. Fındık büyüklüğünde toplar yuvarlayın.
Tereyağı, sıvı yağ ve salçayı derin bir tencereye alıp 5 dk kavurduktan sonra sıcak suyu ve tuzu ekleyin.
Su kaynamaya başlayınca köfteleri suya atıp 20 dk pişirin.
En son süzme yoğurt ve tereyağında kızdırılmış toz biber, pul biber ve nane ile servis edin.

AFİYET OLSUN!