Yemek

MasterChef izleyicilerinin Google'da aradığı tarif: Kuzu Yürek Dolması nasıl yapılır?

MasterChef'in unutulmaz sakatat gecesinden bir tarif daha: Kuzu yürek dolması! Türk mutfağının nadide lezzetlerinden birini evde denemeye ne dersiniz?

Abone Ol

Kuzu yürek dolması, MasterChef'in sakatat gecesinde tüm dikkatleri üzerine çekti! Peki, bu eşsiz tarifi evinizde nasıl hazırlayabilirsiniz? İşte tarifi...

KUZU YÜREK DOLMASI TARİFİ!

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
Çam fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
Maydanoz
Karabiber
Tarçın
Yenibahar

TARİF

Bir kuru soğan incecik doğranır.tencerede eritilen yağda kavrulur.Üzerine fıstıklar ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Pirinç ,soğan fıstıklar kavrulunca üzerine su tuz baharatlar konulur.Diğer tarafta ayrılan yağda minik minik doğranan yürekler kavrulur .Pişen pilava ilave edilir.Maydanoz en son konulur. İstenilen sayıda küçük yürekler alınır.İçleri mümkün olduğunca inceltilerek oyulur .Yıkanır.Bir müddet suda
bırakılır.Diğer tarafta hazırlanan iç pilav oyulan yüreklere doldurulur.Fırına girebilecek bir kaba yerleştirilir
.Bir miktar su konulur..Üzeri fırın kağıdı veya folyoyla örtülür.200 derecede pişirilir.Yanında iç pilav servis yapılır

Afiyet olsun

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }