Yemek

MasterChef tarifleri arasında en çok aranan tatlı: Evde Fransız Makaronu nasıl yapılır?

MasterChef'te yapılan makaron tarifi ve yapılışı! MasterChef Makaron tarifi arayanlar için harika bir tarif derledik. MasterChef’te izlediğiniz macaron yapımını siz de evde deneyebilirsiniz. İşte malzemeler ve tarifi...

Abone Ol

Makaron yapmak isteyenler için kolay bir tarif. MasterChef’te yarışmacıların yaptığı gibi siz de bu lezzetli Fransız tatlısını evde yapabilirsiniz. Malzemeler ve adım adım yapılışı haberimizde.

Makaron tarifi MasterChef'te macaron yapılmasıyla birlikte merak edildi. Yumuşacık kurabiyesi ve mükemmel kremasıyla dillere destan Fransız lezzeti macaron tarifini sizler için hazırladık. İşte tüm dünyada sevilerek tüketilen macaronun yapılışı ve malzemeleri...

Makaron Fransız mutfağı'nın en sevilen ürünleri arasında yer alıyor. Ünü ülke sınırlarını aşarak dünyaya yayılmış olan bu tatlının yapımı kolay görünse de biraz zorluyor. MasterChef'te yapılmasıyla birlikte ünü daha artan makaronun tarifini sizler için hazırladık. İşte Masterchef makaron tarifi...

MASTERCHEF MAKARON TARİFİ

MALZEMELER

75 gram yumurta akı (bayat)
75 gram toz badem
150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
30 gram normal toz şeker
10 gram şekersiz kakao
1 çay kaşığı tuz
Ganaj Kreması İçin:
100 gr sütlü çikolata
100 gram krema

TARİF

İlk olarak krema için, sıvı krema sos tenceresine alınır ve kaynama noktasına gelince içine çikolatalar ilave edilir, eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır.
İlk başlarda sıvı olan krema, siz makaronlarınızı yapana kadar buzdolabında çokokrem kıvamına gelecektir.
Makaron için, yumurta akları bir fiske tuz ile birlikte cam kasede düşük devirde çırpılmaya başlanır.
Köpüklenme olunca, toz şeker, 5 sefer de ilave edilir.
Yüksek devirde traş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir. (bu kısımda gıda boyası ile renklendirme yapabilirsiniz)
Birlikte Robottan ve elekten geçirilen badem, kakao ve pudra şekerinin yarısı merenge eklenir ve alttan üste doğru aklar ezilmeden hassas hareketlerle karıştırılır.
Daha sonra diğer yarısı eklenir ve aynı şekilde karıştırılır.
Sıkma poşetine doldurulan makaron karışımı yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla 1 TL büyüklüğünde sıkılır ve 30 dakika kurutulur.
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirilir.
Soğuyunca yerinden çıkartılır ve eşleştirilir.
Aralarına ganaj kreması sürülür ve 1 gün sonra servis yapılır.
Bu ölçülerden 35 tek, 12 -13 adet çift makaron çıkıyor.
AFİYET OLSUN!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }