Yemek

MasterChef yarışmacılarına taş çıkartan Torik (Palamut) tarifi

MasterChef Türkiye'nin bu haftaki yıldızı Torik! Bu eşsiz lezzeti evde denemeye ne dersiniz? Torik yapımı hakkında merak edilenler bu haberde! Torik nedir, nasıl yapılır, nelere dikkat edilir? MasterChef’ten öğrendiğimiz enfes torik tarifi!

Abone Ol

Deniz ürünleriyle sofralarınızı taçlandırın! İşte MasterChef kalitesinde Torik tarifi.

Baharatların büyüleyici uyumu ve Torik tarifiyle tanışarak deniz ürünlerinde yeni bir sayfa açın!

TORİK TARİFİ!

MALZEMELER

• 1 tatlı kaşığı kekik

• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

• 1 çay kaşığı karabiber

• 2 tane torik (Palamut)

• 4 yemek kaşığı zeytinyağı

• 2 yemek kaşığı limon

• 1 adet sarımsak (Rende)

• Tuz

TORİK NASIL YAPILIR?

Önce balıkları güzelce yıkayın. Yatay şekilde dilimler oluşturun. Tuzlu suda rengi açılana kadar bekletelim ve suyundan süzülmesi için süzgece koyalım. Suyu süzülürken sosumuzu hazırlayın. Balıklarıın her yerini sosa bulayın. Dilerseniz 2 saat kadar soslu bekletebilirsiniz yada hemen fırına da sürebilirsiniz. Borcam içerisine yağlı kağıt yerleştirdikten sonra balıklarımızı ekleyin. Üzerini tekrar yağlı kağıt ile sarın. 190 derece ısıtılmış fırında 45- 50 dakika kadar pişirin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }