Tayland mutfağının eşsiz lezzetlerinden Tom Kha Gai, MasterChef Türkiye'de yarışmacıların becerilerini sınadı. Peki, bu leziz çorba nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi...
MasterChef Türkiye All Star'ın 164. bölümünde Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın yarışmacılardan istediği Tom Kha Gai, izleyiciler tarafından da büyük ilgi gördü. İşte bu özel çorbanın yapılışı...
Tayland'ın geleneksel çorbası Tom Kha Gai, MasterChef Türkiye sahnesinde yarışmacıların hünerlerini sergilediği bir lezzet oldu. Hindistan cevizi sütü ve özel baharatların harmanlandığı bu çorbanın tarifi için okumaya devam edin...
TOM KHA GAİ YAPILIŞI
MALZEMELER
750 ml. sebze suyu
750 ml. hindistan cevizi sütü
1 büyük parça havlıcan ya da zencefil
1 adet soğan
2 limon otu
200 gram mantar
7 kireç yaprağı
4 baharatlı biber
200 gram temizlenmiş karides
Kahverengi şeker
Soya sosu
Kişniş
TARİF
Sebze suyunu kaynatın.
Bunu yaparken soğanı ve havlıcanı ufak dilimler halinde doğrayıp suyun içerisine bırakın.
Bir havanda limon otunu ezin. Tencereyi orta ateşe ayarlayın.
Üzerine kireç yaprağı, hindistan cevizi sütü ve limon otunu ekleyin.
Su kaynamaya başladığında kireç yaprağı ve limon otunu süzerek çıkartın.
Ardından dilimlenmiş soğan ve mantarı ekleyerek 10 dakika pişirin.
Kaynamaya devam eden suya karides ve acı biberi ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
Hazırladığınız çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine lime, soya sosu, kişniş suyu ve şeker ekleyerek servis edin.
Tom kha kai çorbası, pirinç pilavı ile birlikte servis edilmektedir.
MasterChef Türkiye'nin renkli dünyasında yer alan Tom Kha Gai, Tayland mutfağının eşsiz bir temsilcisi olarak sofralarınıza taşınmaya hazır. Bu leziz ve egzotik çorbanın tarifiyle, siz de kendi mutfaklarınızda Tayland rüzgarları estirebilirsiniz. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın!