Samsun’un meşhur Bafra pidesini kendiniz yapmak çok kolay. MasterChef’te gördüğünüz lezzetli tarif için gereken malzemeler ve yapılışı haberimizde.
Evinizde kusursuz Bafra pidesi yapmaya ne dersiniz? İşte Bafra'nın efsane lezzetini evlerinize taşıyacak tarif
Bafra pidesi tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından merak edildi. Haftanın ilk dokunulmazlık oyunu için şefler yarışmacılardan 9 çeşit pide tarifi yapmalarını istedi. Yapılması istenen tariflerden biri de Bafra pidesi oldu. Bafra pidesinin detaylı tarifi araştırılıyor. Peki, Bafra pidesi nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Bafra pidesi yapımı, MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. Samsun'un Bafra ilçesinde, yüz yılı aşkın süredir maharetli ustaların ellerinde yoğrularak şekillenen Bafra pidesi lezzetiyle tüm ülkede severek tüketiliyor. Bafra pidesini denemek isteyenler detaylı tarifine ulaşmak istiyor. İşte kolay ve lezzetli Bafra pidesi tarifi...
MALZEMELER
Hamur için;
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için;
300 gr dana kıyma
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz ,karabiber
TARİF
Kıymayı tencereye alın rengi dönene kadar kavurun.
Pembelikler gidince tereyağı ve ince doğranmış soğan ekleyin ve pişirin, altını kapatırken yarım çay bardağı su ekleyin.
Hamuru için bütün malzemeleri bir araya getirerek güzel bir hamur yoğurun.
Çok fazla dinlendirmeye gerek yok yirmi dakika yeterli olacaktır.
Hamurun küçük bezelere ayırın.
Uzun ve ince açın oklava yardımıyla.
İçine kıymayı koyup, elinizle tamamen kapatın açık yeri kalmasın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
İnce bir hamur olduğundan çabuk pişiyor.
Çıkar çıkmaz üstüne tereyağı sürün.
AFİYET OLSUN!