Yemek

MasterChef'te gördüğünüz efsane lezzeti evinizde yapın: MasterChef'te Semsek tarifi

MasterChef’te yapılan semsek yemeği tarifi merak ediliyor. Urfa’nın yöresel hamur işi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Sizler için hazırladık. MasterChef izleyicileri için özel: Şanlıurfa'nın vazgeçilmez lezzeti Semsek nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli bu tarif ile evde harikalar yaratın.

Abone Ol

Semsek yemeği tarifi, MasterChef’te gösterildikten sonra araştırma konusu oldu. Urfa’nın lezzetli hamur işi nasıl yapılır, püf noktaları neler? Sizler için anlattık.

Urfa’nın geleneksel lezzeti Semsek MasterChef’te! Semsek tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları ile bu eşsiz lezzeti siz de deneyin.

Semsek yemeği tarifi MasterChef izleyicileri tarafından araştırılıyor. Şanlıurfa'da yapılan çekimlerde yöreye özgü yemekler yapıldı. Semsek tarifi de merak edilen tariflerden oldu. Peki Şanlıurfa'nın yöresel semsek yemeği nasıl yapılır, malzemeleri neler? Sizler için hazırladık.

Semsek tarifi yemeğin MasterChef All star'da yapılmasıyla birlikte merak edildi. Urfa yöresine ait semsek, hamur işleri arasında pratik sayılabilecek sürede hazırlanabilen, lezzeti bir yediğinde bir daha unutamayacağınız güzellikte bir tarif. Çiğ börekle hamurunun benzer olmasından dolayı karıştırılabilir ama boyut ve iç harç olarak birbirlerinden oldukça farklı.

MASTERCHEF SEMSEK YEMEĞİ TARİFİ!

MALZEMELER

Kıyma et
2 orta boy soğan
Maydanoz
Pul biber, tuz, karabiber
Hamuru için;
5 su bardağı un
1 yumurta (kızarırken sarı olsun diye)
2 yemek kaşığı yoğurt (kıtır kıtır olsun diye)
Sıvı yağ üzerinde biraz gezdirin
bir tutam tuz

TARİF

Öncelikle hamurunuzu yoğurup dinlenmeye bırakın. O dinlenene kadar kıyma eti tavaya alın.
Eti yağını salana kadar kapağı kapalı pişmeye bırakın. Siz yağ koymayacaksınız. Eger etiniz çok yağsızsa az koyabilirsiniz yapışmasın diye.
Et suyunu saldıktan sonra kapağını açın ve doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar da yumuşayınca pul biber, tuz, karabiber ve doğranmış maydanozları ekleyin ocağı kapatın. Soğumasını bekleyin.
Hamurdan bezeler koparın un yardımıyla hamuru açın. Ortasına kıymalı harcı koyun.
Hamuru diğer parçanın üzerine gelecek şekilde kapatın ve uçlarını kıvırın. Kızgın yağda kızartın.
Not: Çok çabuk kızardığı için başında bekleyin hafif sarımsı olduğunda alın hemen yakmayın.
AFİYET OLSUN!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }