Yemek

MasterChef'te gördüğünüz Tortilla Ekmeği nasıl yapılır? MasterChef Tortilla Ekmeği tarifi

MasterChef All Star'da efsane bir lezzetin kapıları ardına kadar aralandı: Tortilla ekmeği! Sofralarımıza kadar uzanan bu Meksika klasiği, birçok kişi tarafından sevilen bir ekmek türüdür. Ama bu lezzetin sırrı nedir, evde nasıl yapılır?

Abone Ol

Tortilla nedir ve tortilla ekmeği nasıl yapılır sorularının yanıtı araştırılıyor. Sokak lezzetlerinin yanı sıra sofra yemeklerinin yanında da sevilerek tüketilen bu ekmeğin tarifi, MasterChef All Star'da yapılmasıyla merak edildi. Peki, Tortilla nedir, tortilla ekmeği nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve püf noktası

Tortilla un, su, tuz temeline kurulmuş en pratik ekmeklerden biridir. Ana vatanı olan Meksika'da birçok yemeğin yanında afiyetle tüketilir. Fajita, quesadilla gibi ismini çok aşina olduğumuz güzelliklerinde olmazsa olmazıdır. Birçok yerde hazır satılsa da tortilla ekmeği el lezzetiyle bambaşka bir hal alıyor. İşte Meksika mutfağından tortilla tarifi...

TORTİLLA NEDİR, TORTİLLA EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1. 5 su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz

TARİF

Karıştırma kabımızın içerisine yoğurt, tuz, mısır unumuzu ve ılık suyumuzu koyup yavaş yavaş normal unumuzu ekliyoruz.
Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. 30 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra teflon tavamızı ocağımızın orta bölümüne alıyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden biraz büyük bezeler alıp unladığımız tezgahımız da oklava veya merdane ile ince olacak şekilde servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Orta ateşte ısınan tavamızda iki tarafı da iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }