Pişmaniye, geleneksel bir tat olmanın yanı sıra MasterChef'te de kendine yer buldu. Bu muhteşem tatlıyı evde yapmanın püf noktaları ve malzemeleri haberimizde.

Anadolu'nun hemen her köşesinde severek tüketilen pişmaniye, MasterChef sayesinde yeniden gündemde! İşte bu özel tarifin sırları ve yapım aşamaları.

Pişmaniye, Anadolu'nun dört bir yanında sevilen bir lezzet. Peki, MasterChef'te dokunulmazlık için yapılan bu tarifi evde denemek ister misiniz? İşte tüm detaylarıyla pişmaniye tarifi!

TAM TUTAN PİŞMANİYE TARİFİ

MALZEMELER

2,5 su bardağı un
2,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu

Üzeri için;

MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi

Antep fıstığı

TARİF

Öncelikle unumuzun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Kavurduğumuz unu bir tepsiye döküyoruz soğuması için bırakıyoruz.
Ardından bir tavaya şeker ve suyu ekliyoruz sürekli karıştırarak kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra limon tuzunu ekliyoruz .
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp karıştırarak soğutuyoruz dikkat edin sertleşmesin sürekli karıştırın kıvam alacaktır.
Ardından kıvam aldıktan sonra tepsideki unumuzun üzerine alıyoruz.
Halka oluşturuyoruz una buluyoruz genişletip 8 rakam çıkartıp üst üste katlıyoruz .
Sürekli tekrarlıyoruz bu işlemi .
Ardından fazla olan undan kurtulup servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!