MasterChef'te gördüğünüz o muhteşem enginar dolması tarifini evinizde denemeye ne dersiniz? İşte adım adım tarif ve püf noktaları...
Enginar dolması tarifi MasterChef All Star programında yapılmasının ardından merak edildi. Ekranların sevilen yarışması MasterChef'in 17 Ekim Salı akşamı yayınlanan yeni bölümünde şefler yarışmacılardan Ege mutfağından 7 tane tarif yapmalarını istedi. Bu tariflerden biri olan enginar dolması izleyicilerin dikkatini çekti. Peki, enginar dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktalarıyla enginar dolması yapımı
Enginar dolması İzmir'in meşhur lezzetleri arasında yer almaktadır. MasterChef'te yapılmasının ardından gündemde yer alan enginar dolmasının detaylı tarifi araştırılmaya başlandı. Görüntüsüyle ve tadıyla tam puan alan enginar dolması yapımı ve malzeme listesi haberimizde.
ENGİNAR DOLMASI TARİFİ
MALZEMELER
6 enginar
1 çay bardağı zeytinyağı
6 yemek kaşığı pirinç
1 demet dereotu
Yarım demet taze nane
Yarım demet yeşil soğan
1 limonun suyu
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Nane
Fesleğen
TARİF
Enginarların yapraklarını koparmamaya özen göstererek iç kısımlarını kaşıkla alın.
İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin.
Üzerine ince ince kıydığınız dereotu, nane, yeşil soğan ve limon suyunu ilave edin. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Enginarları yayvan bir tencereye alın. İçlerine pirinçli harçtan doldurun. Suyunu ilave edip kısık ateşte enginar yaprakları ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!