Ege otlu börek tarifi MasterChef All Star programında yapılmasının ardından merak edildi. Ekranların sevilen yarışması MasterChef'in 17 Ekim Salı akşamı yayınlanan yeni bölümünde şefler yarışmacılardan Ege mutfağından 7 tane tarif yapmalarını istedi. Bu tariflerden biri olan Ege otlu börek izleyicilerin dikkatini çekti. Peki, Ege otlu börek nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktalarıyla Ege otlu börek yapımı

Ege otlu börek Ege mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer almaktadır. MasterChef'te yapılmasının ardından gündemde yer alan Ege otlu böreğin detaylı tarifi araştırılmaya başlandı. Farklı tarif arayanların çok seveceği ve misafir sofralarına çok yakışan Ege otlu börek yapımı ve malzeme listesi haberimizde.

EGE OTLU BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

1 kilogram un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar su
Tuz

İç harcı için:

500 gram ıspanak veya pazı
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
250 gram çökelek peyniri
2 su bardağı zeytinyağı

TARİF

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Un, sıvı yağ, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirip 22 bezeye ayırın. Her bezeyi ince olacak şekilde açın.
11 tane yufkanın arasına zeytinyağı sürerek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın. Kalan 11 yufkayı da iç harcın üzerine aralarını yağlayarak yerleştirin.
Böreğinizi kare şeklinde kesip üzerine zeytinyağı ve yumurta sarısı sürüp fırına verin. Fırında 40-45 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN!