Yemek

MasterChef'ten egzotik lezzetler: Sofralarınızı şenlendirecek Larb Gai tarifi

MasterChef All Star'ın heyecanlı bölümünde izleyicilerin ilgisini çeken Tayland'ın geleneksel lezzeti larb gai, mutfak sanatlarının yeni gözdesi oldu. İşte bu özel lezzetin evde kolayca yapılabilen tarifi...

Abone Ol

Tayland mutfağının eşsiz yemeği larb gai, MasterChef Türkiye'de yarışmacıların becerilerini sınadı. Bu lezzetli yemeği evinizde denemek ister misiniz? İşte adım adım tarifi ve gerekli malzemeler...

MasterChef Türkiye'nin ünlü şefleri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüriliğinde, yarışmacılar bugün larb gai yaparak hünerlerini sergilediler. Siz de bu lezzetli ve egzotik yemeği evinizde yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi burada bulabilirsiniz. İşte larb gai yapımı...

MasterChef All Star'da yarışmacıların mutfakta yarattığı lezzet fırtınası, larb gai ile devam ediyor. Tayland mutfağının vazgeçilmez yemeği olan bu lezzeti evinizde yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada. İşte larb gai yapılışı ve malzemeleri...

TAYLAND LEZZETİ LARB GAİ TARİFİ!

MALZEMELER

2 çay kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı taze zencefil (Rendelenmiş veya çok ince doğranmış)
3-4 diş sarımsak (İri kıyılmış)
1 adet limon otu sapı (Beyaz ve çok soluk yeşil kısım, ince doğranmış veya misket limonu zesti)
2 adet acı sivri biber
1/2 kırmızı soğan
500 g tavuk veya hindi kıyma
2 çay kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı su
2.5 yemek kaşığı limon suyu (1 misket limonu)
2 yemek kaşığı balık sosu
1 fincan kişniş + süslemek için ekstra
1/2 demet nane yaprağı + garnitür için ekstra
Servis ederken kullanmanız için:
3 yemek kaşığı kavrulmuş tuzsuz fıstık (İsteğe bağlı)
6-8 adet küçük/ orta boy marul yaprağı
Ekstra limon dilimleri
Kırmızı biber

TARİF

Mısır nişastası, misket limon suyu, balık sosu, esmer şeker ve suyu bir kaseye koyup karıştırın.
Wok tavaya ayçiçek yağı, zencefil ile sarımsağı ekleyerek 3-4 dakika soteleyin. Limon otu veya lime zesti ilave ettikten sonra kıymayı ekleyin ve pişene kadar kavurun.
Sosu ekleyin ve 1 dakika sonra taze biberi ve kırmızı soğanı ilave ederek 2 dakika daha kavurun. Kişniş ile taze naneyi ilave edin ve bir dakika sonra ocaktan alın.
Marullara kıymalı karışımı paylaştırın ve üzerine yer fıstığı serpin. Limon dilimleri ve arzu ederseniz yanında haşlanmış pirinç ile servis edin.

MasterChef All Star'ın heyecan verici bölümlerinden birinde tanıtılan larb gai, şimdi sizin de mutfaklarınızın yıldızı olmaya aday. Kolay bulunan malzemeler ve basit yapılışı ile bu lezzetli yemeği denemek için daha fazla beklemeyin. Larb gai, hem göze hem damağa hitap eden bir seçenek olarak sofralarınızda yerini almak için hazır!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }