MasterChef'te bu hafta nefis bir lezzet: Tuzda balık! Sadece tuz ve yumurta beyazı ile harikalar yaratan bu tarif, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak

Tuzda balık, hem yapması hem de yemesi bir hayli keyifli yemekler arasında yer alıyor. MasterChef’te gördüğünüz bu enfes tarifi evde denemek için acele edin. Haberimizde tuzda balığın malzemelerini ve yapılışını detaylı bir şekilde anlattık.

Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi

Sadece 3 ana malzeme ile restoran kalitesinde bir yemek yapmaya ne dersiniz? MasterChef tuzda balık tarifi, tüm detayları ve püf noktalarıyla burada

MASTERCHEF TUZDA BALIK TARİFİ!
MALZEMELER

Kaya levreği (Halili)
Tuz
3 yumurta beyazı

TARİF

Balığımızı güzelce temizletiyoruz pullarını da aldırmıyoruz.
2~ 3 kilo tuza yumurta beyazlarını ekliyoruz .Yavaş yavaş su dökerek elimizle tuzu güzelce yoğuruyoruz .Hamura yakın bir kıvam alıyor
3~ tepsiye balığın şekline göre tuz döküyoruz 1 parmak kalınlığında yerleştiriyoruz.Üzerine balığı koyuyoruz Bur da dikkat karın kısmını deri üst üste gelecek şekilde kapatıyoruz ki içine tuz kaçmasın.
Balığın her yerini tuz hamuru ile güzelce kaplıyoruz ve etli ekmek fırınına yolluyoruz. (Tabi dilerseniz kendiniz evde de fırına koyabilirsiniz fakat 1. Si ~balığı tepsiye sığacak boyutta seçmeye dikkat edin. 2. Si iki tane balık alıp aynı işlemi tek tepsiye de sığdırabilirsiniz. )
4~ Pişme süresi balığın her bir kilosu için 20 dakika kadar olmalı (bizim balık 3. 150 = 1 saat 15 dk pişirttim )
Bu noktada pişip gelen balığın üzerine kolanya döküp yakarak hoş bir görsel şov yapabilirsiniz
6~ Tuzu dikkatli bir şekilde (gerekirse çekiç yardımı ile ) kırıp balığımızı çıkarıyoruz ve dikkatli bir şekilde derisini soyup servise hazırlıyoruz.
AFİYET OLSUN!