Bu mayasız dereotlu poğaça tarifiyle, çay saatlerinizi renklendirecek, ağzınıza layık lezzetler yaratabilirsiniz. Hem pratik hem de nefis bu tarifle mutfakta geçirdiğiniz zaman keyifli bir hobiye dönüşecek!
Mayasız ve muhteşem! Bu dereotlu poğaça tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamana yeni bir soluk getirecek. Adım adım anlatımıyla, poğaça yapmanın ne kadar kolay ve eğlenceli olduğunu göreceksiniz. Hazırlığı kolay, sonucu enfes bu tarif, herkesin favorisi olmaya aday!
Siz de mutfakta yeni lezzetler denemeyi seviyorsanız, bu mayasız dereotlu poğaça tarifi tam size göre. Az malzemeyle maksimum lezzet sağlayan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem pratik hem de enfes bu poğaçalar, tüm aileyi mutfağa toplayacak.
Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi
Malzemeler
Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi
İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım. Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım. Unu kontrollü ilave etmenizi tavsiye ederiz. Hamurunuzun kıvamı sert olursa poğaçalarınız da sert olabilir.
Poğaçalarımızı şekillendirelim. Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.
Poğaçalarımızı fırına sürelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Mayasız ve dereotlu bu poğaça tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif sayesinde, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi bu eşsiz lezzetle şımartabilirsiniz. Çay saatleriniz artık daha renkli ve lezzetli geçecek. Afiyet olsun!