MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait? MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

Mevlit Kandiliniz mübarek olsun! En kıyır kandil simidi tarifi ile sevdiklerinize özel ikramlar yapabilirsiniz.

Mevlit Kandili’nde kandil simidi yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada! İşte evde kandil simidi yapmanın en kolay tarifi ve malzemeleri. Sirke ile kıyır kıyır, susam ve çörek otu ile lezzetli kandil simidi yapın.

KANDİL SİMİDİ MALZEMELER

125 gram margarin

2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı mahlep

2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3-4 su bardağı kadar un

ÜZERİ İÇİN

2 yumurta akı

Susam (ya da çörek otu)

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Kandil simidi tarifi için önce malzemelerinizi oda sıcaklığında hazırlayın. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın.

Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo hâline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hâle getirin. Mevlit Kandiliniz mübarek olsun... Afiyet olsun...