Yemek

Minik hamur toplarından büyüleyici lezzetler: Tadı damağınızda kalacak Kurabiye tarifi

Ev yapımı kurabiyelerin sıcak ve mis kokusuyla mutfağınızı şenlendirmeye ne dersiniz? İşte adım adım kolay ve lezzetli bir tarif!

Abone Ol

Misafirleriniz için pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, bu ev yapımı kurabiye reçetesi tam size göre.

Evinizde lezzetli anlar yaratmak istiyorsanız, bu basit ve enfes kurabiye tarifiyle başlayabilirsiniz.

Kurabiye yapmanın püf noktalarını öğrenmek ve ailenizi bu lezzetle şımartmak için doğru yerdesiniz!

Malzemeler:

3 su bardağı un
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı çörek otu
2 tatlı kaşığı susam

Üzeri için

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Yapılışı:
Derin bir kaba tüm malzemeleri ekleyerek hamur haline gelene kadar yoğurun.
Hamurdan minik bezeler kopararak yuvarlayan ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Bu ev yapımı kurabiye tarifi ile mutfakta harikalar yaratın! Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, kurabiyeleriniz uzun süre tazeliğini koruyacak ve her lokmada ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edecek. Şimdi siz de bu tarifi deneyin ve ev yapımı kurabiyelerin keyfini çıkarın!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }