Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz patlıcanlı haydari tarifi, mezelerin vazgeçilmezi. Közlenmiş patlıcanın lezzeti ile bu tarif, sofralarınızın yıldızı olacak.
Misafir davetlerinizde fark yaratmak istiyorsanız, patlıcanlı haydari tarifimiz tam size göre. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, herkesin beğenisini kazanın.
Patlıcanlı haydari, meze sofralarının olmazsa olmazı. Bu tarif ile patlıcanlı mezeye farklı bir lezzet katıp, sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.
PATLICANLI HAYDARİ
MALZEMELERİ
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 dilim beyaz peynir
1 adet orta boy patlıcan
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için ise;
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
PATLICANLI HAYDARİ NASIL YAPILIR?
Bir adet orta boy patlıcan tarif için yeterli. Patlıcana çizikler atın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyarak 10 – 15 dakika sürecek kadar közleyin.
Közleme adımından sonra patlıcanı bir kabın içine alarak kapağını kapatın. Patlıcan bu sırada dinlenecek.
Ardından patlıcanı çıkararak kabuklarını soymaya başlayın.
Kabuklarını soyduktan sonra bir bıçak alın ve kesme tahtasında patlıcanı bıçak yardımıyla dövün.
Ardından peyniri ezin ve süzme yoğurtun içine karabiber, rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağını dâhil edin. En son patlıcanı da ilave edin ve iyice karıştırın.
En son adımda üzerine toz kırmızı biberi ve zeytinyağını da ekleyin ve servise hazır hâle getirin.
Afiyet Olsun!
Patlıcanlı Haydari Püf Noktası:
Bu tarifin daha enfes olması adına içine peynir ilave ettik. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Peyniriniz çok tuzluysa bu lezzeti bastırmak adına içine kıyılmış maydanoz ya da nane ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde içerisindeki patlıcan miktarını artırarak patlıcan tadını daha baskın hâle getirebilirsiniz.
İşte, bu kadar basit! Kolay ve lezzetli patlıcanlı haydari tarifi ile mezeleriniz artık daha özel. Bu tarif, hem pratik hem de damak çatlatan bir lezzet sunuyor. Peynir ve közlenmiş patlıcanın harika uyumu ile hazırlanan bu meze, misafir sofralarınızın baş tacı olacak. İster maydanoz ya da nane ekleyerek farklı bir tat yaratın, ister patlıcan miktarını artırarak lezzeti daha da yoğunlaştırın. Her haliyle bu tarif, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Afiyet olsun!