Yemek

Misafirleriniz bu tarifi konuşacak: Herkesin yapabileceği kadife tatlısı tarifi

Gelinim Mutfakta'nın popüler tariflerinden biri olan kadife tatlısı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tatlı, misafir sofralarınızın yıldızı olmaya aday.

Abone Ol

Renkli ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, kadife tatlısı tam size göre! Gelinim Mutfakta programından ilham alınarak, bu tatlıyı evde nasıl yapabileceğinizi adım adım anlattık.

Kadife tatlısı, görsel şöleni ve eşsiz lezzetiyle mutfaklara yeni bir soluk getiriyor. Evde yapımı oldukça pratik olan bu tatlı, herkesin beğenisini kazanacak.

Tatlı dünyasında yeni bir sayfa açmaya ne dersiniz? Kadife tatlısı, hem hazırlaması eğlenceli hem de lezzetiyle dillere destan. İşte size mükemmel bir tarif...

KADİFE TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
Yarım çay kaşığından biraz fazla toz kırmızı gıda boyası
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un

Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı dolusu un
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket sıvı krema

TARİF

İlk olarak muhallebiyi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Muhallebi için krema dışındaki malzemeleri alıp karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca muhallebimizi soğumaya bırakalım.
Bu ara kek için yumurta ve şekeri bolca çırpalım.
Yağ ve sütü ekleyip karıştıralım.
Kakao ve gıda boyasını da ekleyip tekrar karıştıralım.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
Yağlanmış her hangi bir tepsiye harcımızı alıp 170 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
Kürdan ile pişip pişmediğini ortasından test edelim.
Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
Daha sonra dilimleyip robotta hepsini çekelim.
Kalıbımızın alt kısmına çekilmiş kekimizin yarısını düzgün ve eşit şekilde yayalım.
Hafif elimizle bastıralım. Kalıp yerine yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz.
Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip çırpalım.
Kekimizin üzerine muhallebiyi dökelim ve yayalım.
Kalan çekilmiş kekimizi de en üst kata döküp eşit şekilde düzenleyelim.
Bir gece buzdolabında dinlendikten sonra servis yapın.

Kadife tatlısı, hem görsel hem de damak zevki açısından mükemmel bir seçim. Gelinim Mutfakta programının bu popüler tarifini evde deneyerek misafirlerinize unutulmaz bir tatlı deneyimi sunabilirsiniz. Her adımı kolayca uygulayabileceğiniz bu tarifle, tatlı yapmanın keyfini çıkarın ve sofralarınızı renklendirin!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }