Misafirlerinizi etkilemek için saatler harcamaya son! 5 dakikada hazırlayabileceğiniz çıtır börek tarifimizle tanışın.

Evinizde börek ustası olmaya hazır mısınız? Bu kolay ve lezzetli tarifle herkesi şaşırtın!

Zamanınız mı kısıtlı ama lezzetten ödün vermek istemiyorsunuz? İşte hızlı ve pratik çıtır börek tarifimiz.

MALZEMELER

2 adet hazır yufka

200 gram beyaz peynir

3-4 dal maydanoz(kıyılmış)

1/4 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

TARİF

Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.

Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.

İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.

Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.

Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.

Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.

Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.

Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.

Afiyet olsun.