Kuru fasulye yemeği, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İster sucuklu, ister pastırmalı ya da sade olarak, her damağa uygun bu tarifi sizin için derledik.
Ev yapımı kuru fasulye ile sofralarınıza lezzet katmaya hazır mısınız? En lezzetli kuru fasulye tarifini ve püf noktalarını sizin için bir araya getirdik.
Türk mutfağının geleneksel yemeklerinden kuru fasulyeyi evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte size lezzetli ve pratik bir kuru fasulye tarifi.
Kuru Fasulye Malzemeler;
500 gr kuru fasulye.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
2 adet orta boy kuru soğan.
1 yemek kaşığı domates salçası.
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.
2 tatlı kaşığı Tuz.
Kuru Fasulye Yapılışı;
Fasulyemizi bir gün önce yıkayıp üzeri su ile dolacak şekilde ılık suyla dolduralım.
Suda beklettiğimiz fasulyeleri düdüklü tencereye alalım. 20-25 dk. Pişirelim.
Tenceremize yağ koyduktan sonra yemeklik olarak doğradığımız soğanları ilave ederek orta ateşte kavurmaya başlayalım.
Soğanlar kavrulmaya başlayınca salçamızı ekleyelim.
Tuz ve baharatımızı ilave edelim.
Süzgeçte süzdüğümüz kuru fasulyeyi tenceremize ekleyelim.
Yemeğimiz karıştıktan sonra üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave edelim ve karıştıralım. 10 dk. Pişirelim. Ocağımızı söndürelim.
Kuru fasulye yemeğimiz servise hazır.
Kuru Fasulye Püf Noktası;
Bir gün önceden su ile ıslatılması.
Pişerken de orta dereceli ateşte pişirilmesi gerekmektedir.
Ev yapımı kuru fasulye tarifi ile sofralarınıza geleneksel bir lezzet katın. Bu tarif, Türk mutfağının en önemli yemeklerinden birini kolayca hazırlamanızı sağlayacak. İster pilavla ister sade olarak tüketin, kuru fasulye her zaman vazgeçilmez bir tat. Bu tarif ve püf noktaları ile kuru fasulye yapmak artık çok daha keyifli ve lezzetli. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!