MasterChef'te en çok konuşulan tarif: Lor Dolması nasıl yapılır? MasterChef'te en çok konuşulan tarif: Lor Dolması nasıl yapılır?

Ev yapımı Revani, lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için mükemmel bir seçenek. Bu tarifle, ağızda dağılan enfes bir Revani hazırlayabilirsiniz.

Misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenek olan Revani, sadece birkaç adımda hazırlayabileceğiniz şerbetli bir tatlıdır. İşte kolay ve lezzetli bir Revani tarifi.

Evde şerbetli tatlı yapmanın en kolay yollarından biri olan Revani, bu tarifle herkesin beğenisini toplayacak. İşte adım adım Revani yapımı için kolay bir rehber.

Revani Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz eksik süt
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Revani Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.
Keki hazırlayalım. Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
Hamuru yağlanmış büyük boy borcama dökün. Benim kullandığım borcam 28*28 cm'dir.
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe göre Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Revani, şerbetli tatlıların en lezzetlilerinden biri olarak mutfaklarımızın vazgeçilmezi. Bu kolay ve pratik tarifle, Revani yapmak hem eğlenceli hem de son derece tatmin edici. Tatlı severler için ideal olan bu lezzet, şerbetin mükemmel kıvamı ve irmiğin yumuşak dokusuyla ağızda dağılıyor. Deneyin ve bu harika lezzeti aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın! Afiyet olsun…