Yemek

Misafirlerinizi büyüleyecek: Az malzemeli yumuşacık Pamuk Kek tarifi

Çay saatlerinin ve özel günlerin sevilen tatlısı pamuk kek, yumuşacık dokusu ve hafif lezzetiyle herkesin favorisi olmaya devam ediyor. İşte, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan pamuk kek tarifi.

Abone Ol

Pamuk kek, adını aldığı yumuşacık dokusu ve hafif tadıyla tatlı severlerin gözdesi. Basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor.

Klasik kek tariflerinden sıkıldıysanız, pamuk kek tam size göre! İşte, lezzetli ve yumuşacık bir pamuk kek yapmanızı sağlayacak pratik tarif.

Herkesin bayıldığı, yumuşacık dokusuyla dikkat çeken pamuk kek tarifi, çay saatlerinizi ve özel günlerinizi şenlendirecek. Malzemeleri hazırlayın, işte başlıyoruz!

AZ MALZEMELİ YUMUŞACIK PAMUK KEK TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yumurta (akları ve sarıları ayrı)
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet limon
1 su bardağı buğday veya mısır nişastası
1 su bardağı elenmiş un
1 paket elenmiş kabartma tozu
1 paket elenmiş vanilya

TARİF

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Daha sonra bir kap içerisinde yumurta aklarını şekerin yarısı ile birlikte mikserin yüksek devrinde koyulaşıp krem şanti gibi bir kıvam alana kadar çırpın
Ayırdığınız yumurta sarılarını da ayrı bir çırpma kabında şekerin kalan kısmı ile rengi beyazlaşana kadar mikser ile çırpın. Bir taraftan da sıcak suyu ilave edin, 2 dakika daha çırpın.
Ardından sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ilave edip 2 dakika daha çırpın.
Nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek malzemeler karışana kadar son kez çırpalım.
Çırpma işlemi bittikten sonra yumurta aklarını yavaş yavaş yumurta sarılarının içerisine ekleuin ve spatula yardımı ile alttan üste doğru yavaş hareketlerle yedirin. Yumurta aklarını tek seferde değil de bir kaç seferde yedirin.
Hazırladığımız kek hamurunu yapışmaması için tereyağı ile yağladığımız 24 cm boyutundaki kalıbımıza boşaltın.
Keki 170°C önceden ısıttığımız fırında ilk yarım saat kapağını hiç açmadan 40 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
Kek soğuduktan sonra servis edin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }