MasterChef Mumbar Dolması tarifi: En lezzetli Mumbar Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? MasterChef Mumbar Dolması tarifi: En lezzetli Mumbar Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Sodalı dilim börek tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir börek deneyimi sunuyoruz. İçinde beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanoz bulunan, sodanın da eklendiği bu tarif, puf puf kabaran bir lezzet sunuyor

Bu enfes sodalı dilim börek tarifi ile lezzet çıtasını yükseltin! Puf puf kabaran ve ağızda dağılan bu börek tarifi, misafirlerinizi ve komşularınızı etkileyecek. Kolayca uygulayabileceğiniz bu tarif, bir dilimle yetinemeyeceğiniz bir lezzet sunuyor.

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek için Malzemeler

6 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş tereyağı
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
400 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
½ çaybardağı yoğurt

Tarifi

Önce böreğin sosunu yapmayla işe başlıyoruz. Bunun için karıştırma kabına yumurta, yoğurt, tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı alarak malzemeleri karışana kadar tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
Daha sonra üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırıyoruz.

Yufkamızın bir tanesini açıyoruz üzerine hazırladığımız iç harcını göz kararı bir miktarı sürüyoruz.
Daha sonra üzerine 2. kat yufkamızı serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Son yufkamızı da serip iç harcının kalanını sürüyoruz ve yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getiriyoruz.
Daha sonra hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı streç film ile sarıyoruz ve en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.

Buzdolabından çıkardığımız böreğimizi dilimleyerek pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıra ile yerleştiriyoruz. Böreğimizin fazlasını daha sonra pişirmek üzere buzdolabı poşetine yerleştirerek buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Böreğimizin üzerine sürmek için yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp çırpıyoruz. Bu sosumuzu da böreğimizin üzerine bir fırça yardımı ile bolca sürüyoruz.

Daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırına tepsimizi sürüp yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından aldığımız böreği 10 dakika kadar dinlendirip sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…