Ev yapımı kurabiye severler, bu tarif tam size göre! Ağızda dağılan, yumuşacık bir kurabiye ile çay saatlerinizi şenlendirmeye hazır olun.
Kısa sürede hazırlayıp, uzun süre tadını çıkarabileceğiniz bir kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte ağızda dağılan kurabiye yapmanın sırları!
Misafirlerinize sunabileceğiniz, ağızda dağılan enfes bir kurabiye yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte adım adım kolay kurabiye tarifi!
Ağızda Dağılan Kolay Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
250 gram tereyağı
2 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri İçin;
Yumurta akı
İri dövülmüş fındık ve toz şeker karışımı
Ağızda Dağılan Kolay Kurabiye Yapılışı:
Oda ısısındaki tereyağı ile tüm malzemeyi yoğurma kabına ekleyin.
Azar azar un ilavesi yaparak, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Fındık ve şeker karışımını hazırlarken, hamuru 5 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, önce yumurta akına daha sonra fındık karışımına bulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, aralıklı olarak dizin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında çok pembeleşmeden pişirin.
Afiyet olsun…
Püf Noktası:
Tereyağı oda ısısında yumuşamış olmalıdır.
Un ilavesini azar azar yapın ki hamurun kıvamı yumuşak olsun.
Fırınınız önceden ısıtılmış olmalıdır.
Kurabiyelerinizi çok kızartmadan fırından alın.
Bu kolay ve lezzetli kurabiye tarifiyle, çay saatleriniz artık daha keyifli geçecek. Ağızda dağılan bu kurabiyeler, hem sizin hem de misafirlerinizin favorisi olacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı. Afiyet olsun!