Misafirleriniz için özel bir tatlı mı arıyorsunuz? Yalancı tavuk göğsü tatlısı, hem hafif hem de lezzetli bir seçenek. İşte detaylar ve püf noktalarıyla bu muhteşem tarif.
Yalancı tavuk göğsü tatlısı, hem pratik hem de enfes bir lezzete sahip. Bu tarifle, herkesin beğenisini kazanacak bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım yapılışı...
Yumuşacık bir tatlı deneyimi için yalancı tavuk göğsü ideal bir seçim. Çay eşliğinde servis edebileceğiniz bu tatlı, tadıyla herkesi büyüleyecek. İşte tarifi ve püf noktaları...
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
YAPILIŞI
İlk olarak tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim.
Yağımız eridikten sonra üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.
Unumuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim.
Burada mutlaka ununuzu karıştırmalısınız aksi halde topaklanma olabilir.
Üzerine şekeri ilave ederek muhallebimiz kıvam alıp koyulaşana kadar karıştıralım.
Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım, sonrasında vanilya ilave ederek 3-4 dakika mikserle çırpalım.
Hazırladığımız muhallebimizi 22 cm boyutlarındaki ıslattığımız borcama dökerek üzerini bir spatula yardımı ile düzeltelim. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim.
Oda ısısına geldikten sonra üzerini streçleyelim, buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
Dinlenen tatlımızı dolaptan alalım, yanlarına bastırarak havasını çıkartalım ve servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
Üzerini arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file Antep fıstığı ile süsleyelim.
Yalancı tavuk göğsü, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı seçeneği olarak öne çıkıyor. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz yalancı tavuk göğsü, misafirleriniz için mükemmel bir seçenek olacak. Çay saatlerinizi bu lezzetli ve yumuşacık tatlı ile zenginleştirebilirsiniz. Herkese afiyet olsun!