Mor lahana turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Peki bu lezzeti evde nasıl yapabilirsiniz?

Mor Lahana Turşusu tarifi

Malzemeler

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

1 orta boy kırmızı lahana
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon tuzu

Mor Lahana Turşusu tarifi

Mor lahanaları yıkayın ve ince ince doğrayın.
İncecik doğradığınız lahanaları derin bir kabın içine alın ve üzerine kaya tuzunu ilave edin.
Yaklaşık 5 dakika tuzla birlikte iyice ovun ve 10-15 dakika kadar suyunu salması için dinlendirin.
Kavanozun alt kısmına sarımsağın bir kısmını ve karabiberlerin yarısını ekleyin.
Suyunu süzerek lahanaları kavanozun içerisine alın. Üzerine kalan sarımsak ve tane karabiberleri ekleyin.
Sirke ve suyu üzerine ekleyin.
Tahta bir kaşıkla üstünden bastırarak sirkeli suyun içerisinde kalmasını sağlayın. Kapağını kapatıp ışık almayan bir yere kaldırın.
İlk gün dışarda, ardından buzdolabına alarak muhafaza edin. 2-3 gün içerisinde dilediğiniz kıvama ulaşacaktır. Açtıktan sonra 2 hafta boyunca rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Mor Lahana Turşusu Tarifinin Püf Noktası

Verilen malzemelerden bir adet 1 litre hacminde kavanoz turşu elde edebilirsiniz. Dilerseniz ikiye bölerek 2 adet 0,5 litre hacimli kavanozlara da bölebilirsiniz. Eğer daha kısa sürede tüketmek istiyorsanız veya hazırlar hazırlamaz yenecek kıvamda olsun istiyorsanız normal ince tuzla da hazırlayabilirsiniz. İnce tuz kullanacaksanız daha kısa sürede tüketmelisiniz.

Kaynak: Yemek.com