Ev yapımı haşhaşlı çöreklerle mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun! Bu basit ve etkili tarifle, haşhaşlı çörek yapmanın keyfini çıkarın.

Çay saatlerinin favorisi haşhaşlı çöreği evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte lezzetli ve pratik haşhaşlı çörek tarifi.

Haşhaşlı çörek yapmanın püf noktalarını öğrenerek mutfakta lezzetli anlar yaratın. Bu kolay ve doyurucu tarifle, tüm ailenizin beğenisini kazanın.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
5 veya 6 su bardağı un (miktarı unun kalitesine göre değişebilir)

Gelinim Mutfakta Tavuklu Patates Sarma Gelinim Mutfakta Tavuklu Patates Sarma

İçi için;

250 gr sarı haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker ( isteğe bağlı)
1 su bardağı ceviz için (isteğe bağlı)

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Süt, su, sıvı yağ, şeker, yumurta akı ve mayayı yoğurma kabına alıp çırpın ve 5 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyin.
Ardından elenmiş un ve tuzu ekleyip yoğurun hafif ele yapışan bir kıvamı olucak toparlamak için elinize biraz sıvı yağ sürün kolayca toparlanacaktır.
Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın iç kısmı için haşhaş ve sıvı yağı küçük bir kapta karıştırın.
Hamur mayalandıktan sonra 8 eşit bezeye ayırın ve her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın .
Elinizle kare şekli verin ve üzerine haşhaşlı harçtan sürüp uzun kısımdan rulo yapın.
Tam ortasından bıçak ile kesip birbirinin tersi yönüne doğru döndürün.
Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
Bütün bezeler bittikten sonra üzerine temiz bir bez örtüp yarım saat tepsi mayası yapın.
Son olarakta ayrılmış olan yumurta sarısını üzerine sürün önceden ısıtılmış 180° fırına verip 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.

Bu haşhaşlı çörek tarifiyle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli atıştırmalıklar sunabilirsiniz. Adım adım anlatılan bu tarif sayesinde, çay saatleriniz için mükemmel bir seçenek yaratabilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak. Şimdiden afiyet olsun!