Dana kıymadan yapılan bu nefis köfte tarifi, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birini sofranıza taşıyor. İşte ev yapımı anne köftesinin sırları!

MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi

Köfte, her Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Peki, anne köftesinin lezzet sırrı nedir? Bu basit ve lezzetli tarifle, her yemeğin yanına yakışan köfteler yapabilirsiniz.

Anne eli değmiş gibi lezzetli bir köfte yapmanın sırlarını öğrenmek ister misiniz? İşte adım adım anne köftesi tarifiyle, ev yapımı köftenin en güzel halini keşfedin.

Anne Köftesi Tarifi

Malzemeler

500 gr dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta veya ekmek içi
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı köfte baharatı
Tuz

Anne Köftesi Tarifi

Derin bir kaba soğan rendelenir.
Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu eklenir.
Güzelce yoğrulur.
Pürüzsüz bir hale gelince köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sekil verip yapışmaz bir tavada kızartalım.
Yanına patates ve biber kızartıp servis edebilirsiniz.

Bu özel anne köftesi tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zamanlar artık daha keyifli ve lezzet dolu olacak. Geleneksel Türk mutfağının bu vazgeçilmez lezzetini ailenizle paylaşarak, her yemeği özel bir anıya dönüştürebilirsiniz. Dana kıymadan yapılan bu köfte, hem lezzetli hem de yapımı eğlenceli; aile yemeklerinizin yeni favorisi olmaya hazır. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı, afiyet olsun!