Tatlı severler için muz ve çikolatanın buluştuğu bir lezzet şöleni olan Malaga pasta, kolay yapımıyla da gönülleri fethediyor. Nefis pastacı kreması ve çikolata sosuyla tamamlanan bu tatlı, özellikle muz severlerin favorisi olacak. Evde hazırlamak isteyenler için işte detaylı Malaga tatlısı tarifi!

Muz ve çikolatanın mükemmel uyumuyla ortaya çıkan Malaga pasta, tatlı severler için unutulmaz bir lezzet sunuyor. Hem pratik hem de lezzet dolu bu tarif, evde yapabileceğiniz en özel tatlılardan biri. Malaga tatlısı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, işte tüm püf noktalarıyla bu lezzetli tarif!

Muz ve çikolatanın buluştuğu enfes bir tatlı olan Malaga pasta, evde kolayca yapabileceğiniz tariflerden biri. Nefis pastacı kreması ve çikolata sosuyla zenginleştirilen bu tatlı, özellikle muz severler için mükemmel bir seçim olacak. İşte, adım adım Malaga pasta tarifi!

MALZEMELER

Kek için:

4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı süt
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3,5 yemek kaşığı kakao

Keki ıslatmak için:

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

1 su bardağı süt
Pastacı kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
100 gram beyaz çikolata

Üzeri için:

10 adet yerli muz
1 çay bardağı toz fındık
5 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Çikolata sos için:

1 paket krema
200 gram bitter çikolata

TARİF

Keki için; yumurta ve toz şekeri, şeker eriyip köpürene dek çırpın.
Üzerine süt, un, nişasta, kabartma tozu, vanilin ve kakao ekleyip tekrar çırpın
Karışımı yağlanmış borcama ekleyip 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkan keki oda sıcaklığında bekletin. Soğuduktan sonra kekin üzerine delikler açıp sütü gezdirin ve çekmesini bekleyin. Dilerseniz buzdolabında soğutabilirsiniz.
Pastacı kremasını hazırlamak için; tencereye süt, un, toz şeker, nişasta, vanilin ve yumurta sarısını ekleyin ve koyulaşana dek pişirin.
Ocaktan almadan önce tereyağı ve beyaz çikolatayı ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Kremayı oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun.
Çikolata sos için, bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine kremayı ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
Kekin üzerine pastacı kremasını yayın.
Muzları aralıklı olarak yerleştirin.
Üzerine çikolata sosunu dökün ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fındık ve Antep fıstığını ekleyip dilimledikten sonra servis edin.

Muz ve çikolatanın buluştuğu bu lezzet dolu Malaga pasta tarifi, tatlı severler için mükemmel bir seçenek sunuyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tatlı, hem görsel hem de tat açısından beğeni toplayacak. Muzun en lezzetli haliyle buluşmak ve bu harika tatlıyı sevdiklerinizle paylaşmak için tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!