Malzemeler:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz
Tarif:
Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ekleyip, birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Pirinç ve suyu ilave edin, suyunu çekene kadar pişirin.
Maydanoz ve dereotunu ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Ayrı bir kapta sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın.
Kabak harcı soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurdu ekleyip karıştırın.
Servis yapmadan önce üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biber serpiştirin.
Evde hazırlayabileceğiniz bu pratik ve lezzetli Nuraniye mezesi ile misafirlerinizi şaşırtın. Sağlıklı ve lezzetli oluşuyla herkesin beğenisini toplayacak olan bu Ege mezesini denemekten çekinmeyin. Afiyet olsun!