Öğretmenler İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor! Milli Eğitim Bakanlığı, aile birliği, sağlık, can güvenliği ve engellilik durumu gibi mazeretleri bulunan kadrolu öğretmenler için il içi ve iller arası yer değiştirme başvurularının 1-7 Ağustos tarihlerinde alınacağını açıkladı. Başvuruların ardından, öğretmenler 16 Ağustos'ta yeni görev yerlerine atanacak. Bu süreçte öğretmenler, belgeleriyle birlikte mazeretlerini bildirerek başvurularını tamamlayabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığınca kadrolu öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değişikliği başvuruları 1-7 Ağustos tarihlerinde alınacak, atamalar ise 16 Ağustos’ta yapılacak.

Bakanlık kadrolarında görev yapan öğretmenlerden aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu ve diğer nedenlerden birine bağlı olarak mazereti bulunanların il içi ve iller arası yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruya göre, başvurular iki aşamalı olarak sistem üzerinden alınacak. Öğretmenler birinci aşamada 1-7 Ağustos 2024 tarihlerinde belgeleriyle beraber mazeretlerini bildirecek, ön başvurusu onaylananlar ikinci aşamada 10-15 Ağustos tarihlerinde tercih başvurusunda bulunabilecek.

Atamaları 16 Ağustos’ta gerçekleştirilenler, ayrılma işlemlerini 19 Ağustos itibarıyla yapılabilecek.

NÖHÜ araştırma geliştirme projeleri ile öne çıkıyor NÖHÜ araştırma geliştirme projeleri ile öne çıkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurusu, aile birliği, sağlık ve diğer mazeretleri olan öğretmenler için büyük bir fırsat sunuyor. 1-7 Ağustos tarihlerinde yapılacak başvurular, öğretmenlerin yeni görev yerlerine atanma sürecinde önemli bir adım olacak. 16 Ağustos'ta gerçekleştirilecek atamalarla birlikte, öğretmenler yeni eğitim-öğretim yılına yeni yerlerinde başlayacaklar. Bu süreçte tüm öğretmenlere başarılar diliyoruz!

Kaynak: iha