Yemek

Öğünlerinize farklılık katacak: En kolay ve lezzetli Kuskus tarifi

Kuskus, makarna veya şehriye olarak da bilinen buğday ve su ile üretilen bir yiyecektir. Salatalardan çorbalara kadar birçok yemekte kullanılabilir. Peki, kuskus nasıl yapılır? İşte en kolay ve lezzetli kuskus tarifi!

Abone Ol

Kuskus, hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarda sık sık yer alan bir makarna çeşididir. Bu lezzetli yiyeceği nasıl pişirebileceğinizi merak ediyor musunuz? O zaman bu yazımızı okumaya devam edin. İşte malzemeleri ve püf noktaları ile kuskus tarifi!

KUSKUS MALZEMELERİ

1,5 su bardağı kuskus makarna
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıcak su

KUSKUS NASIL YAPILIR?

Tencereye tereyağ ve sıvı yağ alınıp erimesini sağlanır.
Erimekte olan yağın içine kuskus makarnası ilave edilir.
Kuskus makarnası orta hararetli ateşte hafif saydamlaşana kadar yaklaşık 1-2 dakika kavrulur.
Kavrulan kuskus makarnanın üzerine su ilave edilir.
Kuskus makarnanın içine tuz ilave edilip karıştırılır.
Kuskus makarnası pişmesi için küçük ocağa alınır ve tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakılır. Göz göz olduğunda suyunu çektiğinde kuskus makarnamız hazır.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }