Osmancık Tevfik İleri Kız Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu Toplantı Salonu’nda üç gün gerçekleştirilen program ilk önce Tevfik İleri Kız Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerine sunuldu. Ardından daire amirlerinin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen program, daha sonra İlkokul 4.sınıf öğrencileri için gerçekleştirildi. 
Sahneye salavatlar eşliğinde gelen hafize adaylarının yerini alması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın yaptı. 

Osmancık'ın Avlağı Köyü'nde içme suyu çalışmaları sürüyor Osmancık'ın Avlağı Köyü'nde içme suyu çalışmaları sürüyor

15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu'nun bugünkü durumuna gelinceye kadar yaşadığı serüveni kısaca özetleyen Aydın, “En büyük arzumuz, kızlarımızın hafız olarak kurslarını tamamlamaları ve topluma faydalı birer birey olarak bayrağı bizden teslim almalarıdır” dedi. 
“Allah onların taç giyme törenlerine de şahit olmayı bizlere nasip eylesin” diyerek sözlerini bitiren İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın'ın ardından Kur'an tilavetleri, ilahiler, şiirler ve dualarla program devam etti. 

Programın sonunda yer alan, gençlerin kursta yaşadıkları neşeli anlardan oluşan sunum da büyük beğeniyle izlendi ve alkışlandı. Program, hafize adaylarının aileleri ve hocaları ile çekilen fotoğraflarla sona erdi.