Kardelen Tatlısı yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarifte, beyaz çikolata, antep fıstığı ve hindistan cevizinin mükemmel uyumunu keşfedeceksiniz. Adım adım resimli tarif ve püf noktalarını kaçırmayın.

Beyaz çikolata, Antep fıstığı ve hindistan cevizinin mükemmel uyumu: Kardelen Tatlısı adım adım tarifi

Kardelen Tatlısı, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetine doyamayacağınız bir tatlı. Evinizde pastane kalitesinde Kardelen Tatlısı yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım tarifi...

Ege'nin en sevilen tatlısı Kardelen'i evinizde hazırlamaya hazır mısınız? Adım adım tarif, malzemeler ve püf noktaları...

KARDELEN TATLISI NASIL YAPILIR?

Kardelen Tatlısı Malzemeleri:

Kek için;

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker (140 gr)

1+1/4 (çeyrek) su bardağı un (130 gr) (1 bardak + çeyrek bardak)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Islatmak için;

600 ml süt

1 paket krema

Krema için;

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

1/2 (yarım) su bardağı nişasta (40 gr)

1/2 (yarım) su bardağı un (55 gr)

3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (125 gr)

1 litre süt

80 gram beyaz çikolata

1 paket vanilin

1 kutu krema

Arası ve üstü için;

Antep fıstığı (ceviz/yer fıstığı/fındık da olur)

Beyaz çikolata

Hindistan cevizi


Kardelen Tatlısı Yapılışı:

Kek için;

Yumurta ve şekeri rengi açılıp mayonez kıvamına gelene kadar iyice çırpın.

Kuru malzemeleri ekleyin.

Spatulayla alttan üste doğru söndürmeden yavaş yavaş karıştırın. (elerseniz daha kolay olur) hepsi harmanlanınca yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcama dökün.

175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (kürdanla birkaç yerini kontrol edin temizse tamamdır).

Kek soğurken süt ve kremayı iyice çırpıp dolaba koyun.

Krema için;

Un, nişasta ve şekeri harmanlayın.

Sütü azar azar ekleyip topak kalmayana kadar çırpın.

Altını açıp iyice kıvam alana kadar kaynatın.

Beyaz çikolata ve vanilin ekleyin.

Sonra oda sıcaklığına gelmesi için kenara alın.

Ara ara karıştırın ki kabuklanmasın.

Oda sıcaklığına gelince bir kutu krema ekleyip iyice karıştırın.

Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
Dolaptaki sütlü karışımın yarısıyla alt katı ıslatın.
Kremanın az bir kısmını üstüne ayırıp kalanı araya döküp eşit bir şekilde yayın.


Üzerine beyaz çikolata ve antep fıstığı serpiştirip öbür keki koyun.
Onu da iyice ıslatıp kalan kremayı yayın bol hindistan cevizi serpiştirip dolaba kaldırın.
En az 3-4 saat dinlendirin. Ben bir gün dinlendirdim.