Ev yapımı ıslak kek, her zaman özel bir lezzettir ve bu pastane usulü tarif, ıslak kekin nasıl mükemmel olabileceğinin tüm detaylarını açığa çıkarıyor. Bu tarifi deneyerek, ailenizi ve misafirlerinizi şımartabilirsiniz.
Bu pastane usulü ıslak kek tarifi, yıllardır şaşmayan lezzetiyle ıslak kek tutkunlarını mutlu edecek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, her diliminde pastane kalitesinde bir tat sunuyor.
Ağızda eriyen lezzetiyle ıslak kek, mükemmel bir tatlı seçimidir. Bu pastane usulü tarif, ıslak kekin nasıl lezzetli ve nemli olabileceğini gösteriyor. Şimdi bu şaşmaz tarifi keşfedin ve mutfağınızda harikalar yaratın.
Pastane Usulü Islak Kek Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için;
2,5 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ekmeğe sürülen çikolata veya 1 paket 80gr çikolata
Üzeri için;
Antep fıstığı
Pastane Usulü Islak Kek Tarifi
Odası ısısındaki yumurta ve şeker çırpma kabında krema kıvamına gelene kadar mikserde çırpılır. Ardından süt sıvı yağ eklenir mikseri açmadan birkaç tur karıştırılır.
Sonra elenmiş un kabartma tozu ve vanilya eklenir mikserin düşük devirinde çırpılır en son kakao eklenir ve katı yağla yağladığımız borcama dökülür bir iki defa tezgaha vurulur hava kabarcıkları çıksın diye.
Daha sonra önceden ısıtılmış 150° fırında 25-30 dakika pişirilir. Tabi bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir kontrollü pişirin.
Sos tavasında süt sıvı yağ şeker ve kakao kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırılır ve şeker eridikten sonra içine çikolata ilave edilip eriyene kadar karıştırmaya devam edilir daha sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Pişen kekimiz kürdan testinden sonra çıkarılır ve 5 dakika ilk sıcağı gittikten sonra soğuyan sosumuz eşit miktarda dökülür.
Sosunu çektikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz