Evde kolayca hazırlayabileceğiniz patatesli kabak mücver, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanız için mükemmel bir fırsat. Bu lezzetli ve pratik tarifi denemek için daha ne bekliyorsunuz?

Patates ve kabak, mutfakta sıkça kullanılan iki harika malzeme. Bu iki lezzeti bir araya getiren patatesli kabak mücver tarifi, sofralarınıza yeni bir tat katacak.

Sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alan patatesli kabak mücver, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek. Bu tarifle, her öğünde farklı bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz.

Patatesli Kabak Mücver Tarifi

Malzemeler

2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un

MasterChef Türkiye’de 4. ceket sahibini böyle buldu! Dördüncü ceketi kim kazandı? MasterChef Türkiye’de 4. ceket sahibini böyle buldu! Dördüncü ceketi kim kazandı?

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Patatesli Kabak Mücver Tarifi

Patatesli kabak mücver için öncelikle kabakları rendeleyelim. Eğer kabağınız büyükse bir kaç parçaya böldükten sonra da rendeleyebilirsiniz.
Rendelediğimiz kabukların suyunu elimizle güzelce sıkalım.
Kabuğunu soyduğumuz patatesi de rendeleyelim ve suyunu güzelce sıkalım.
Son olarak soğanı da rendeledikten sonra suyunu sıkıp bir kenara alalım.
Yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve taze naneyi kesme tahtasına alalım. Hepsini ince ince doğrayalım.
Harcı için karıştırma kabına yumurta, tuz, pul biber, karabiber, kabartma tozu ve unu alarak tel çırpıcı ile tüm malzemeyi karıştıralım.
Hazırladığımız karışıma rendelediğimiz kabakları, patatesi, ince ince kıydığımız yeşillikleri ve soğanı ilave edelim.
Bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi nazikçe karıştıralım.
Pişirmek için kızartma tavasına biraz sıvı yağ alarak kızdıralım.
Daha sonra harcımızdan birer kaşık alarak kızgın yağa dökelim.
Alt tarafı kızardığında mücverleri dikkatli bir şekilde ters çevirerek her iki yüzünü de kızartalım.
Altın renginde kızaran mücverlerimizin fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
Tüm harcımız bitinceye kadar altını üstü çevirerek pişirdiğimiz mücverlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Patatesli kabak mücver tarifi, hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık sunuyor. Bu tarif, patates ve kabak gibi sıkça kullanılan malzemelerle, mutfakta yaratıcı ve lezzet dolu anlar yaşamanızı sağlayacak. Kolay ve pratik bu tarifle, ailenize ve misafirlerinize lezzet dolu bir sofra sunabilirsiniz.