Yemek

Pastaneden almaya son! 50 dakikada pastane tadında Tuzlu Kurabiye tarifi

Pastanedeki o eşsiz tuzlu kurabiye lezzetini evde yakalamak ister misiniz? Sadece 50 dakikada, çay saatlerinizi şenlendirecek bu tarif, misafirlerinizden tam not alacak. İşte adım adım tarifimiz...

Abone Ol

Evde pastane tadında tuzlu kurabiye yapmanın sırlarını keşfedin! Bu kolay ve pratik tarifle, çay saatlerinizi unutulmaz kılın. İşte herkesin yapabileceği bu özel tarif...

Misafir sofralarınıza özel, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak kıtır kıtır tuzlu kurabiye tarifi burada! 50 dakikada pastane lezzetini evinize getireceksiniz. İşte başlamak için ihtiyacınız olan her şey...

Çayın ve kahvenin yanında harika gidecek, pastane lezzetinde tuzlu kurabiye yapmaya hazır mısınız? Bu tarifle, lezzetli ve kıtır kıtır kurabiyeler sadece 50 dakikada hazır. İşte tarifin detayları...

MALZEMELER

125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
2, 5 (iki buçuk)su bardağı un
Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 kaşık susam
1 kaşık çörek otu

TARİF

Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.
İstediğiniz şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Artık pastane tadında tuzlu kurabiyeyi evinizde yapabileceksiniz. Bu basit ve etkileyici tarifle, hem çay saatlerinizin hem de misafir sofralarınızın yıldızı siz olacaksınız. Unutmayın, en lezzetli tarifler sevgi ve doğru püf noktaları ile yapılır. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu lezzetli maceraya başlayın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }