Yemek

Pastaneden almış gibi: En iyi Profiterol tarifi

Evde lezzetli bir profiterol yapmak isteyenler için mükemmel bir tarif! Hem kolay hem de lezzetli olan bu profiterol tarifi, tatlı severlerin favorisi olacak. İşte adım adım profiterol yapımı...

Abone Ol

Evde pastane lezzetinde profiterol yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve lezzetli tarif ile mükemmel profiteroller yapabilirsiniz. İşte en iyi profiterol tarifi ve püf noktaları...

Çikolatalı tatlıların en sevilenlerinden biri olan profiterolü evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu enfes ve kolay tarif ile kendi profiterollerinizi yapabilirsiniz. İşte adım adım ev yapımı profiterol tarifi...

Profiterolde ustalaşmak isteyenlere özel, adım adım kolay ve lezzetli bir tarif! Ev yapımı profiterol tarifi ile herkesi şaşırtın. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, her özel anınızda yanınızda olacak.

En İyi Profiterol Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı su
100 gram tereyağı
Çay kaşığı ucuyla tuz
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta

Kreması için;

1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
3 yemek kaşığı dolusu un
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket vanilya
Yarım kutu sıvı krema
Yarım paket kremşanti

Çikolata sosu için;

3 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
120 gram çikolata
Yarım kutu krema

En İyi Profiterol Tarifi

Hamuru için su, tereyağ, tuz ve şeker uygun bir tencereye alınıp ocakta kaynatılıp bir su bardağı un eklenip sürekli karıştırılarak 2 dakika kadar kısık ateşte pişirilip soğumaya bırakılır.
Soğuyunca yumurtaların sadece bir tanesi eklenip iyice karıştırılıp çekince kalan yumurtalar tek tek aynı şekilde eklenip karıştırılır.
Sıkma torbasına alınıp yağlı kağıt serili tepsiye çok büyük olmayacak şekilde sıkılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirilir.
Kreması için vanilya, krema ve kremşanti dışındaki tüm malzemeler tencereye alınarak pişirilip soğutulur.
Soğuyan kremaya kalan malzemeler eklenip mikser veya blendırdan geçirilir.
Çikolata sosu için vanilya krema ve çikolata dışındaki tüm malzemeler pişirilip sıcakken çikolatası eklenip eriyinceye kadar karıştırılır ve krema, vanilya eklenip ara ara karıştırılarak tamamen soğumaya bırakılır.
Pişen profiterollerin ortadan ikiye kesilip içine çay kaşığıyla krema koyulup kapatılır.
Tümü aynı şekilde hazırlanır ve çikolata sosu dökülüp servis edilir.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }