Pudra şekerli kurabiye tarifi, az malzeme ile muazzam lezzetler yaratıyor.
Kurabiye yapmak hem çok keyifli hem de ortaya çıkan sonuçlar sizi fazlasıyla mutlu etmeye yetecek cinsten. İsterseniz çocuğunuzu, ister arkadaşınızı ya da sevdiklerinizi alın yanınıza. Nefis bir kurabiye hamuru yoğurun. Eğlenerek şekil verin ve piştikten sonra keyifle yiyin. Bunların hepsini sadece 4 malzeme ile ve çok kısa sürede yapmanız da mümkün. Yemelere doyamayacağınız kurabiyeler için ihtiyacınız olanlar pudra şekeri, vanilya, tereyağı ve un.
PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1paket vanilya
PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Eğer vaktiniz varsa kurabiye hamurlarını bir gece buzdolabında dinlendirin. Bu şekilde daha lezzetli olacaklardır. Vaktiniz yoksa hiç dinlendirmeden, ceviz büyüklüğünde toplar alarak elinizle klasik kurabiye şekli verin ve o şekilde pişirin. İçerisine koyacağınız elma ya da üzüm sirkesi hem daha kıtır kıtır olmasını sağlayacak hem de daha lezzetli olmasına neden olacaktır. Dilerseniz içerisine tarçın, limon veya portakal kabuğu, vanilya özütü gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz.
PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Fırınınızın performansına göre pişirme süresi değişebilir. Bu nedenle kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin.
PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?
Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı güzelce karıştırın.
Azar azar unu ilave edin.
İlk etapta toparlanması zor gibi görünsede yoğurdukça güzel kıvam alıyor. Kıvam alınca hamurunuzu bir süre dinlendirin. O sırada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın. Aralıklı olarak fırın tepsinize dizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında tam 15 dakika pişirip arzuya göre soğuduğunda pudra şekeri serperek servis edin. Afiyetler olsun.
Pudra şekeri ile hazırlanan, az malzemeli tam kıvamında ve kıyır kıyır pudra şekerli kurabiye hazırlamak için oda sıcaklığında tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı güzelce karıştırın. Azar azar unu ilave ederek kıvam alınca hamurunuzu bir süre dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın ve fırında pişirin.