Pratik yemek tariflerine yeni bir soluk: Patates Mantısı! Hem ekonomik hem de son derece lezzetli bu tarif ile ailece keyifli anlar yaşayın.

Sofralarınıza yeni bir lezzet: Kıymalı patates mantısı! Pratik tarifi ve eşsiz lezzeti ile herkesin favorisi olmaya aday bu yemeği mutlaka deneyin.

Tikvenik Böreği tarifi: Bulgaristan usulü Bal Kabağı Böreği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Tikvenik Böreği tarifi: Bulgaristan usulü Bal Kabağı Böreği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

4-5 adet orta boy patates

Kıymalı harcı için;

1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
150 gram kıyma
1 adet küçük soğan
2 yemek kaşığı domates sosu
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
Yarım çay bardağı su

Üzerine için;

Küçük bir kase yoğurt
1 diş sarımsak ve tuz
İnce kıyılmış maydanoz

Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Tavaya yağları ekleyip ısıtın, kıymayı ekleyip hafif kavurun, küçük doğranmış soğanları ilave edip kavurun .
Salça, domates sosu ve baharatları ilave edin kavurun ,suyunu ilave edip iki üç dakika pişirip altını kapatın.
Patatesleri küp küp doğrayıp hafif tuzlayın kızgın yağda kıtır kıtır olana kadar kızartın ,uygun bir servis tabağına alın.
Üzerine tuzlu sarımsaklı yoğurt gezdirin.
Üzerine kıymalı harçı dökün ,ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet olsun